To Thread - Forum Home

The Mudcat Café TM
https://mudcat.org/thread.cfm?threadid=135922
29 messages

Tech: Firefox not playing YouTube videos?

23 Feb 11 - 07:39 AM (#3101048)
Subject: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Will Fly

Arising from another thread, it currently looks as though the Firefox browser is not playing YouTube videos at the moment - just a black rectangle and no play button. I've tested a few at random from various sites and all the same. Safari plays them all OK and Firefox plays videos on Vimeo OK. At least 2 of us here have the YouTube problem? Anyone else?


23 Feb 11 - 07:43 AM (#3101050)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: bobad

My Firefox is playing them normally.


23 Feb 11 - 07:44 AM (#3101052)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Old Vermin

mazurka d'auvergne playing fine - you wouldn't have the tab for it would you, please, Will?


23 Feb 11 - 08:07 AM (#3101067)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Will Fly

All appears back to normal on YouTube now. All links in this message should work.


23 Feb 11 - 08:09 AM (#3101069)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Will Fly

Sorry - spoke too soon! (Old V - PM me your email address and I'll send the music and tab to you.)


23 Feb 11 - 08:30 AM (#3101082)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Alan Day

I have been trying to post a video on Concertina.net all day, this may be the problem.
As usual I blame you
Al


23 Feb 11 - 08:33 AM (#3101088)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: GUEST,Peter Laban

Are you using a script blocker? Java scripts need to be allowed for youtube.


23 Feb 11 - 09:49 AM (#3101138)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Waddon Pete

I had the opposite problem. Safari wouldn't play Youtube videos whereas Firefox would. Random!

Best wishes,

Peter


23 Feb 11 - 10:23 AM (#3101162)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: katlaughing

My Firefox has been playing fine.


23 Feb 11 - 10:34 AM (#3101177)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Mr Red

My FF portable won't play them on a remote instance of a proxy server.

Here on the public library systems they give you remote instances of XP loaded afresh each time for security and there is a lot of crippling of features for the same reason. But Opera portable reports a dialog requesting proxy passwords and so do a few sites like my mobile phone company website! Not that they offer much more than advertising. Needless to say I don't have the passwords, but I do have the evidence of the proxy server.

This is a fairly recent thing, FF2 (not the portable) on a memory stick can play Flash on the library terminals. (After it had been installed), so it is a FF issue (and Opera too).

Maybe your ISP has had something in place that only now is in conflict with FF.


23 Feb 11 - 10:41 AM (#3101182)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: MikeL2

Hi Will

This is strange !!

I have two laptops one with Vista and the Other with W7.

The Vista machine won't play vids using Firefox but does using Windows Explorer.

The Vista laptop plays them on Firefox & IE....!!

??

Cheers

MikeL2


23 Feb 11 - 10:42 AM (#3101186)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Will Fly

Isn't it? I've just started to use Safari - no problem anywhere with that!


23 Feb 11 - 10:51 AM (#3101196)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: MikeL2

hi Will

I also note that on Firefox not only do the vids not play but the images on the cover don't show either.

cheers

Mikel2


23 Feb 11 - 10:53 AM (#3101200)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Alan Day

Mike and Will please do me a favour and see if you can get my Utube Shingle Beach just posted on Concertina.net I have been all day trying to post it.No problems on Facebook
In fact I will try it on here and see what happens. No link test is the same.
Ta
Al


23 Feb 11 - 10:57 AM (#3101207)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Will Fly

It's up on the Tube, Al, but it's not finished processing yet...


23 Feb 11 - 10:58 AM (#3101208)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: MikeL2

Hi Will

I read Peter's message about Jav scropts and checked on my W7 PC The scripts were blocked on Firefox so I enabled them and now Firefox runs the vids. So I suggest that you check the javascript.

Cheers

Mikel2


23 Feb 11 - 10:58 AM (#3101209)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: GUEST,jeho

I had this problem, but solved it by clearing the cache and Flash cookies.

There's some information at

http://www.google.com/support/youtube/bin/answer.py?hl=en-GB&answer=58129


23 Feb 11 - 11:09 AM (#3101218)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: GUEST,Peter Laban

There may be a wider problem though as I am now not getting any videos either.


23 Feb 11 - 11:10 AM (#3101220)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Alan Day

Will I have solved the problem I have been mistaking the letter l as a number one or captal I when it is in fact a lower case L.
I bet I am not the first to have fallen into that trap.
Thanks for looking
See you Friday cold permitting.
Al


23 Feb 11 - 11:18 AM (#3101223)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Will Fly

Al - you mean Thursday...


23 Feb 11 - 12:52 PM (#3101276)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Desert Dancer

The other day YouTube was requiring me to log in to view anything. As I don't have an account and don't want to create one, that was kind of a problem. It went away, though. Seems like YouTube is tinkering with their functioning.

~ Becky in Tucson


23 Feb 11 - 01:00 PM (#3101285)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Will Fly

I've sorted the Firefox/Mac YouTube black screen problem - or else it's coincidence - by clearing out the Firefox cache.


23 Feb 11 - 01:10 PM (#3101297)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Alan Day

Good job you said Will
We would both have nbeen playing alone
Al


23 Feb 11 - 01:53 PM (#3101338)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: GUEST,Peter Laban

Yeah, it worked again for me after restarting Firefox and clearing the cache.


23 Feb 11 - 04:08 PM (#3101445)
Subject: Tech: YouTube - I cannot view any videos
From: Penguin Egg

For some reason, I cannot view any videos. Why is that? Can anyone help?


23 Feb 11 - 04:13 PM (#3101447)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Jeri

I had to update Adobe Flash a while back, but I have Firefox, and I've had no problem with YouTube. Cleaning the cache seems to have worked for people.


23 Feb 11 - 05:30 PM (#3101485)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Genie

Well, as I said in the related thread, I can't play videos directly on YouTube on my Mac (OS 10.6.6 with Safari) unless they are on my channel and (as of today) NOT "unlisted."   I can play anything if I've uploaded it or saved to "favorites," as long as it's "public." But even if I have the URL -- which is supposed to be the only requirement for viewing an unlisted video -- the video won't play now.   (More details in the other Tech YouTube thread.)
These weirdnesses make me think the bugs are at YouTube, not on my hardware or software.


23 Feb 11 - 10:35 PM (#3101650)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Genie

I don't use FireFox, but YouTube did start working for me properly again shortly (not immediately) after I emptied my cache (without doing anything else).   OTOH, YouTube may have effected some fixes due to the growing internet complaints about these sudden, very recent weirdnesses.


24 Feb 11 - 09:16 PM (#3102320)
Subject: RE: Tech: Firefox not playing YouTube videos?
From: Ross Campbell

I was having problems with Youtube, using older versions of Safari and Firefox under Mac OS 10.3.

Firefox would bring up the YouTube page, but then produce an error message. Sometimes I could get things to work by clicking on one of the "related" links, then reversing back to the first page.

Solved problems (so far, so good) by upgrading to OS 10.4, and installing the appropriate Safari and Firefox versions (I seem to remember a Flash update was also required).

Ross